Program


10. Polska Jazz Fesztivál / Joanna Duda Trio (PL)
2

10. Polska Jazz Fesztivál / Joanna Duda Trio (PL)

A Wojtek Mazolewski Quintet zongoristájaként már az Opus közönsége is megismerhette Joanna Dudát, aki most saját, 2017-ben alapított triójával tér vissza Budapestre.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 11. péntek, 20:00

10. Polska Jazz Fesztivál / Joanna Duda Trio (PL)

Közreműködik:
Joanna Duda - zongora, elektronika
Max Mucha - nagybőgő, effektek
Michał Bryndal - dob, elektronika

A zenekar eredetileg Duda szólóexpedícióit lett volna hivatott tovább tágítani, ám az akusztikus-elektronikus együttműködés hamar önálló projektté nőtte ki magát. Joanna mindenesetre változatlanul a rá jellemző módon nyúl hangszeréhez: hol ütőhangszeres effektusokat csal elő belőle, hol szuggesztív dallamokat rajzol, hol pedig makacsul ismétlődő motívumokat játszik. Mély érzelmekkel és intellektualitással telített zenéjében a trió egymásnak látszólag ellentmondó zenei minőségeket, eszközöket és karaktereket villant fel, amelyeket a zenészek többek között klasszikus etűdökből és Bach darabjaiból merítenek.

A vizuális művészként is aktív zongorista-zeneszerző a jazz, az improvizáció és a tág értelemben vett kortárs zene arzenáljából építette fel kísérletező stílusát. Szólistaként és triójával egyaránt rögzített már egy-egy albumot; a Keen (2019) és a Fumitsuke (2022) közös jellemzője, hogy az elektronikus és akusztikus hangzásokat természetesen áramló, organikus és gazdagon rétegzett, mégis transzparens módon vegyíti.

Joanna nemrég filmzeneszerzőként is kipróbálta magát: az első lengyel Netflix-sorozat, az Erotica 2022 mellett ő írta a 2021-ben bemutatott Cudak zenéjét is. Zenéjével és különféle együttműködéseivel Európa, Ázsia, India és Észak-Amerika olyan városaiba jutott el, mint Vancouver, Tokió, Kalinyingrád, Peking, Delhi, Isztambul, Bukarest, Berlin, Weimar, London, Dublin, Oslo és a grönlandi Nuuk.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három részben

Ajánló


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!