Program


3. ,,Latrokként tér és idő keresztjére verve…”

3. ,,Latrokként tér és idő keresztjére verve…”

Öt mester az Antal-Lusztig-gyűjteményből - Tóth, Schaár, Vilt, Ország, Kondor

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

2021-ben megjelent a debreceni Antal–Lusztig-gyűjteményt bemutató, öt kötetre tervezett sorozat harmadik darabja, mely a XX. századi magyar művészet öt jelentős mesterének – Tóth Menyhért, Vilt Tibor, Schaár Erzsébet, Ország Lili és Kondor Béla – alkotásait mutatja be.

Az elmúlt ötven évben e három festőtől és két szobrásztól jelentős munkák kerültek a kollekcióba. A gyűjteményi kötet az öt művész több mint ötszáz munkáját mutatja be. A kiállításon ebből több mint száz mű lesz látható.

A tárlat egyik különleges része egy „sosemvolt” műterem, melyben Vilt Tibor vázlatai, Schaár Erzsébet maszkjai és szobortervei lesznek bemutatva. Antal Péter műgyűjtőnek hála, nemcsak a bronzszobrok, hanem a gipsz- és hungarocell-vázlatok is a kollekció féltett kincseivé váltak.

A könyv szerkesztője és két fejezetének (Tóth Menyhért és Kondor Béla) írója Nagy T. Katalin, a kiállítás kurátora volt. A Schaár Erzsébetről és Ország Liliről szóló részeket Árvai Mária, a Vilt Tibort bemutató tanulmányt és műelemzéseket Bodonyi Emőke írta. A kiadvány tervező grafikusa Bogdán Csilla volt.

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!