Program


45. Színikritikus-díj átadó

45. Színikritikus-díj átadó

45. alkalommal adja át a Színházi Kritikusok Céhe a Színikritikusok díját, idén 18 kategóriában. A gála létrehozásában minden évben a szakmai jeles képviselői közreműködnek, idén a LOUPE Színházi Társulás, a műsor rendezője pedig Horváth János Antal lesz.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 17. kedd, 19:00

A céh áprilisban hozta nyilvánosságra, hogy 2024-ben az életműdíjat Hernyák György rendező kapja.

A Színházi Kritikusok Céhe 2022-ben alapította a Jövő díjat, amely évadokon átívelő, progresszív, társadalmi értelemben is jelentős munkát végző társulatok vagy személyek, illetve ilyen előadások számára adható. Az idei díjazott a céhtagok szavazatai alapján a STEREO AKT.

A Színházi Kritikusok Céhe különdíjjal ismeri el a THEALTER fesztivált.

A gyerek- és ifjúsági színházi előadások kategóriadíjáról a már harmadik éve a területen legnagyobb ismeretekkel és tapasztalattal rendelkező grémium döntött. A díjazott az Örkény Színház Klara és a Nap című produkciója. A bizottság idén is nyilvánosságra hozta az értékelésekkel kiegészített rövidlistát, amelyen további hat színház hét előadása található.

A várományosok színes listáján 20 független, kő- és befogadó színház előadásai és művészei szerepelnek. A színházak között a Katona József Színház az abszolút rekorder: 4 előadás alkotói összesen 8 jelölést kaptak. A második helyre 2 előadás alkotóinak 7 jelölésével a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata került. A képzeletbeli lista harmadik helyén az Örkény Színház – 2 előadásból 5 várományos – áll a díjátadó előtt.

Az idei jelöltek pontos listája az alábbi oldalon  olvasható.

Ajánlatunk


VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának legendáját is.

Egy amerikai és angliai turné után a londoni West Endről és az ikonikus Royal Albert Hallból érkezik Magyarországra a QUEEN OF THE NIGHT SHOW, amely minden idők egyik legnagyobb énekesnőjének zenéjét és életét ünnepli.

Ajánló


Harangozó Gyula / Léo Delibes COPPÉLIA Táncjáték három felvonásban

Székely Csaba drámaíróként először 2011-ben, a POSZT Nyílt Fórum programjában tűnt fel, ahol Bányavirág című színdarabjáért a Színházi Dramaturgok Céhe…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!