Program


A kis Nicolas - Eljött a boldogság ideje! / Premier előtti vetítés

A kis Nicolas - Eljött a boldogság ideje! / Premier előtti vetítés

francia - luxemburgi animációs film, 82 perc, 2022
magyar nyelven

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 25. vasárnap, 16:00

Rendező: Amandine Fredon, Benjamin Massoubre

A kis Nicolas–Eljött a boldogság ideje! Goscinny és Sempé életébe enged betekintést,miközben megelevenedik a csínyekre állandóan kapható francia kisfiú, Nicolas. A rajzoltkarakter nem csak kedves grafikaként létezik, hanem útitársa, barátja lesz a két alkotónak. Azegész család számára lenyűgöző film hűen visszaadja az eredeti könyvek hangulatát,miközben mind a történelmi, mind az alkotók személyes élményei alapján ismerjük meg aművek keletkezését.

A világ egyik legismertebb francia gyerekkönyv-sorozatának címszereplője ezúttal azegészcsaládot lenyűgöző animációs filmben elevenedik meg.A kis Nicolasvarázslatos vizuálisstílusával messzemenőkig hű Jean-Jacques Sempé karikaturista és René Goscinny író mégeredetileg az 1950-es években indult sorozatához, és biztosan rabul ejti a közönségét–ahogyan tette azt Cannes-ban, majd a világ legrangosabb animációs mustráján, Annecy-benis, ahol egyenesen a fesztivál fődíját érdemelte ki.

Díjak: Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál 2022: A legjobb film díja

Forgalmazó: Mozinet

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

MŰSOR: Wagner: Tannhäuser - nyitány, WWV 70 Beethoven: 3. (c-moll) zongoraverseny, op. 37 Sosztakovics: 10. szimfónia, op. 93 Elisabeth Leonskaja zongora Concerto Budapest Vezényel: Keller András

Milyen szerepet játszik az életünkben az alkohol? A 1,5 ezrelék különleges alkotófolyamatból születik, a valóságból építkezik a közösségi színház és a részvételi film kutatómódszereivel. Miért iszunk? Mikor iszunk? Mit fed el, és mit hoz a felszínre az alkohol? Miként tabusítjuk ezt a témát a magyar társadalomban?  Professzionális színészek helyett hétköznapi emberek állnak a színpadon, a személyes történeteiket osztják meg. Így vizsgáljuk velük közösen az alkoholfogyasztás különböző aspektusait és dilemmáit, nyomába eredünk azoknak a hiányoknak, melyek mögötte húzódnak. 

Ajánló


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: kesztyűsbáb, pálcás báb

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!