Program


A kíváncsi kiskutya / MINIMATINÉ

A kíváncsi kiskutya / MINIMATINÉ

Bábjáték kicsiknek, sok zenével

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 20. szombat, 11:00

Minimatiné
A kíváncsi kiskutya
Korosztály: 3-8 év

Egy torzonborz pulikölyök kíváncsiságát legfeljebb egy minden rosszra mindig kész kisgyereknek a világot fürkésző tudásszomja múlja felül. A címszereplő kíváncsi kiskutya nem más, mint Bikkmakk: egy igazi rosszcsont kutyus, aki barátaival, a sünivel, a békával, a gyíkkal és másokkal közösen ismerkedik az elsőre elvarázsoltnak tűnő kert titkaival. Bikkmakk ebben a kertben született és nevelkedett: miközben játékosan, zeneszóval barátkozik az őt körülvevő természettel, nagy kalandok részese lesz.

A Keleti István Művészeti Iskola hallgatói nem először kapnak lehetőséget arra, hogy éves munkájuk eredményét bemutassák a Müpában. Az ifjú bábszínészek kiváló tanáraikkal, a Kereplő Családi Színházat működtető, jól ismert bábművészekkel, Török Ágnessel és Szívós Károllyal közösen ezúttal Bikkmakk kalandjaival foglalkoznak. Tanáraik abban is támogatják a fiatal művészeket, hogy saját ötleteiket, gondolataikat belefoglalják a bemutatóba, produkciójuk ettől lesz friss, fiatalos, eredeti. A kicsiknek szóló zenés bábjáték fülbemászó dallamait Bornai Szilveszter komponálta, a produkcióban pedig Borzsák Kamilla előadásában halljuk őket. Bikkmakk, a kíváncsi kölyökkutya kalandjaira a legkisebbek szülei talán még emlékezhetnek az otthoni könyvespolcról, hiszen Kristóf Attila népszerű gyerekkönyve - melyet Szívós Károly írt színpadra - először közel fél évszázada, 1979-ben jelent meg. A csetlő-botló, mégis nagyon szerethető Bikkmakk örök: a kertet, kalandjai színhelyét a Rózsadomb tetején védetté nyilvánították. A bájos, gazdag humorral megírt mese azt is megmutatja, hogyan teszi meg első, itt-ott még bizonytalan lépéseit egy kisgyerek a nagybetűs életben.

Előadják:
a Keleti István Művészeti Iskola másodéves hallgatói
(Bognár Gábor, Bolla Gábor, Emődi Réka, Kiss Dorina, Szilágyi Barnabás, Virók Eszter Tünde)

Közreműködik:
harmonika - Borzsák Kamilla

Alkotók:
írta: Szívós Károly
zene: Bornai Szilveszter
rendezőtanár: Török Ágnes

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A történetben egy maréknyi árva gyerek kószál a háborús front kellős közepén biztonságra, hajlékra és élelemre vágyva. Céljuk a túlélés, kilátásaik azonban nem túl biztatóak. Útjuk során nemcsak ellenséggel, de jóakarókkal is találkoznak, akik segítenek meglátni az emberséget a legembertelenebb időkben is. Hűség, barátság, bátorság csak néhány a megszerzett kincsek közül, amikre bukkannak kis hőseink, valahol Európában vándorolva. A Valahol Európában az azonos című film musical-adaptációja, ami színházunk egykori igazgatója, Korcsmáros György írói örökségét is őrzi.

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!