Program


Általvető - Both Miklós

Általvető - Both Miklós

Általvető - Both Miklós  több

Átalvető programsorozatunk olyan, a néphagyományhoz kapcsolódó minőségi tartalmakat kínál, amik újszerűek, és amik az adott helyzetben valamiféle aktivitást, bevonódást is kínálnak a közönségnek. A sorozat egyik eleme, amikor a néphagyomány és a társművészetek kapcsolatait próbáljuk feltérképezni beszélgetések és művészeti produkciók segítségével. Igyekszünk mindezt úgy tenni, hogy a néphagyományból is több területet vonunk be: népzenét, népmesét, kézművességet.

Programunk következő vendége Both Miklós lesz, aki zenei sokoldalúságával, változatos szakmai tevékenységével, innovatív projektjeivel vált ismertté. Azt viszont talán kevesebben tudják róla, hogy Ukrajna legnagyobb internetes népzenei archívumának kialakításában is vezető szerepe volt, illetve, hogy jelenleg a 21. századi népzeneoktatást, népzenetanulást segítő digitális segédanyag megvalósításán dolgozik.   

Megtudhatjuk, hogyan vezetett az út a Napra zenekar húrokat szaggató gitárosától a Dal című tehetségkutató verseny zsűrijén át ukrán nénik tradicionális többszólamú énekének kutatásáig; megismerhetjük a Palimo Storyt, a Polyphony és a Folk_ME Projekteket.

 

Közreműködik: Klitsie-Szabad Boglárka mesemondó

 

Házigazda: dr. Sándor Ildikó

Ajánló


A kétórás musical show a ma rendelkezésünkre álló legkorszerűbb show technikai elemek alkalmazásával…

M. u. 80-ban az X bolygón az egértársadalom élete veszélyben forog. Az Intermouse…