Program


Antigoné

Antigoné

Táncszínházi előadás Szophoklész azonos című tragédiája nyomán.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 14. péntek, 19:00

Szophoklész: Antigoné
Nagyvárad Táncegyüttes

A tragédia központi témája a törvény, e köré szerveződik minden tett és jellemváltozás. Az Antigoné egy konfliktusos tragédia, mely egy meghatározott erkölcsi és filozófiai ellentét köré szerveződik. Tétszerűségét erősíti, hogy a konfliktusok a törvény pro és kontra viszonyulásainak kétoldalúságából adódnak. Antigoné és Kreón viszálya, nem csupán két akarat egymásnak feszüléséből adódik, hanem egy ennél sokkal magasabb rendű konfliktus, az emberi és isteni világrend összeütközéséről szól. Mai szemmel nézve ezen nézeteltérések nagyon is aktuálisak érvényes emberi és társadalmi problémákat feszegetnek. Ezek az emberi és társadalmi viszonyok és viszonyrendszerek teszik lehetővé, hogy Szophoklész Antigonéját egy teljesen mai megfogalmazásban, kifejezetten nonverbális eszközök segítségével váljon színpadi alkotássá. Egy zsarnok nézeteitől, tetteitől öngyilkosságok sorozatának lehetünk tanúi, a végén a tettesen kívül szinte mindenki meghal. Ez túlmutat egy szűk családi mészárlás tragédiáján.

A kar tagjai: Bodea Anita – Brigita, Kiss Virág Sára, Kovács Anita, Kreiner Timea, Laczikó Gréta, Szitai Erszébet

Szereplők
Antigoné........................................ Törteli Nadin
Iszméné, Teiresziász..................... Barkóczi Réka
Kreón............................................. Györfi Csaba
Haimón.......................................... Barabás Hunor
Eurüdiké........................................ Kerekes Dalma - Gabriella

Alkotók
Zeneszerző: Cári Tibor m.v.
Díszlettervező: Szőke Zsuzsi
Jelmeztervező: Cristina Breteanu
Dramaturg: Czvikker Katalin
Rendeő-koreográfus: Györfi Csaba

Ajánlatunk


A kultikus regény szereplői a Víg színpadán kelnek életre. Gatsby, a titokzatos múltú aranyifjú fényűző világot teremt maga körül, hogy visszaszerezze élete nagy szerelmét, Daisy-t. Ide invitáljuk nézőinket, ebbe a luxussal, féktelenséggel, és kétségbeeséssel teli világba, amit egyetlen, vég nélküli kérdés hajt: hol vagy?

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

"Elég szívesen írom, noha sokat vétek a színpad törvényei ellen. Komédia, három női, hat férfi szereplő, négy felvonás, tájkép (kilátás a tóra); sok beszélgetés az irodalomról, kevés cselekmény, öt pud szerelem" – írta egy levelében Csehov a Sirályról.

Ajánló


Húsz éve tartottuk az ősbemutatót, több száz telt házas előadás után pedig most újra műsorra tűzzük a legendás musicalt, társulatunk…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!