Program


Árvai György (HU), Korai Zsolt (DE): Parademia

Árvai György (HU), Korai Zsolt (DE): Parademia

Az installáció az ember megismerési vágyát példázza a földi időn és téren, azaz az „emberen túli” dolgok iránt. A kór okozta, pszichésen nehezen kezelhető szituációk (pszichodémia) és az információáramlásban a hamis tények között való tájékozódás (infodémia) kettőse közösen alakítja az installációt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 19. szerda, 21:00

Árvai György (HU), Korai Zsolt (DE): Parademia
16 éven felüliek számára ajánljuk.

Az audiovizuális mű egy 8x8 méter falat lefedő térben születik meg, amely egy távoli, a megszokott realitáson túli közeget teremtve nemcsak a mindennapi valóságból szakítja ki a nézőt, de közben a konkrét realitással is szembesít. A befogadó napjaink legaktuálisabb filozófiai kérdéseivel találja szembe magát, mint a pandémia negatív hatásai vagy a Föld bolygón túli pozitív, kiaknázatlan lehetőségek.

Árvai György 1988-ban diplomázott a Képzőművészeti Főiskolán díszlet- és jelmeztervezőként. 1985 óta foglalkozik színházi látványtervek készítésével, filmzenék megkomponálásával, kiállítások és egyéb különleges tervek készítésével. 1984-ben alapította meg a Természetes Vészek Kollektíva kísérleti színházi társulatot, amely új szcenikai eszközökkel, különleges dramaturgiával alkalmazza a mozgást, a mozgóképet és a kortárs zenét.

Korai Zsolt 2010-ben diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció szakirányán, de már a tanulmányai alatt rendszeresen részt vett különböző színházi előadások létrehozásában. 2014 óta él Izlandom majd Németországban kisebb nagyobb megszakításokkal. Az elmúlt 5 évben Drezdából és Berlinből készít interaktív animációkat és különféle múzeumi installációkat, de mindeközben folyamatosan dolgozik Magyarországon is színházi és zenei vizualizációkon.

koncepció/zene/látvány/animáció: Árvai György - Korai Zsolt
dr. Mészáros Flóra, Dunajcsik Mátyás

Ajánlatunk


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!