Program


AZ ÉLET ÉRTELME - Mácsai Pál és Lukács Miklós Örkény-estje

AZ ÉLET ÉRTELME - Mácsai Pál és Lukács Miklós Örkény-estje

Egypercesek száz percben - Örkény István novelláiból felolvas Mácsai Pál és cimbalmozik Lukács Miklós.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 30. szombat, 20:30

Az „Egyperces novellák” című kötet fél évszázada, 1968-ban jelent meg először. Az egyik oldalon a közlés minimuma, a másikon a képzelet maximuma. 

Az írásokban ott az apró darabokra hullt közös ideáink groteszk látványa, de megfordítva is: a banalitásokban az élet titokzatos teljessége. 

A műfaj ma már fogalom, sok sora szállóige, alakjai, helyzetei beépültek nyelvünkbe, gondolkodásunkba.

Az egypercesek különös tulajdonsága, hogy nem avulnak. Ennek oka nem csak a vonzó forma, az eredeti optika, a tiszta szellem és a fényes humor, hanem első sorban az, hogy szerzőjük meglátta azt, ami bennünk és körülöttünk nem változik.

--

Esőnap: 2022. július 31. 20:30 (vasárnap)

Online már OTP és MKB SZÉP kártyával is megválthatja jegyét előadásainkra!

 

AMFI Alsóörs:

A helyszín páratlan és egyedülálló: a Csere-hegy vörös sziklafalába vájt, sűrű erdő által szegélyezett, kivételes atmoszférájú terület. Bármilyen hihetetlen, de az alsóörsi Amfiteátrum az 1970-es évekig vöröskő-bányaként funkcionáló kőfejtő volt, tehát nem az ókorból származik. 

2018 végén kezdődött a felújítás és a csodálatosan újjáépített szórakoztató komplexumot 2021 nyarán vehette újra birtokba a nézőközönség egy nagy sikerű megnyitó keretében. A rekultiváció után harminchat soros, félköríves vöröskőből készült nézőteret alakítottak ki a hegyoldalban, mely több éven keresztül felejthetetlen nyári színházi előadások színtere volt, s a jövőben megújult formájában is a minőségi előadó-művészeti produkciók színteréül szolgál. A hely kiváló akusztikájú, egyedi hangzással bír.

Megközelíthetőség:

  • Autóval: Alsóörs központjából az Endrődi Sándor utcán észak felé haladva a Szabadság téren keresztül aszfaltos úton közelíthető meg az AMFI.
  • Tömegközlekedéssel: Az alsóörsi autóbusz-állomásról a 7342-es busszal Alsóörs fordulóig (3 megálló), onnan tovább gyalog a Kossuth Lajos utcán a Szabadság térig, ahonnan az aszfaltos úton észak felé haladva kellemes 10 perc sétával megközelíthető az AMFI.

Kapcsolat: amfialsoors.hu

 

Ajánlatunk


A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Ajánló


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!