Program


Az öldöklés istene
2

Az öldöklés istene

Az egyik házaspár kisfia bottal kiveri a másik házaspár kisfiának két fogát. Ám a szülők nem esnek egymásnak, hanem leülnek, hogy civilizáltan és kulturáltan megbeszéljék a dolgot, elrendezzék az elrendezni valókat, és átgondolják a teendőket.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 24. péntek, 19:00

 

 

A Szolnoki Szigligeti Színház 

2021-2022-es évadának második színműhelyi bemutatója

2021. október 16-án (szombaton) 19 órakor

Yasmina Reza: Az öldöklés Istene

színmű egy részben

fordította: Bognár Róbert

Szereposztás:

Véronique Houllié: Radó Denise

Michel Houllié: Molnár László

Annette Reille: Molnár Nikolett

Alain Reille: Barabás Botond

Díszlettervező: Cristian Marin

Jelmeztervező: Cristian Marin

Tolmács: Andrészek István

Ügyelő. Bachmann Márta

Súgó és asszisztens: László Zsuzsa

Dramaturg: Vörös Róbert

Rendező: Sorin Militaru

Próbák kezdete: 2021. augusztus 31.

Bemutató: 2021. október 16.  (színműhely)

Bemutató: 2021. október 16.

Az egyik házaspár kisfia bottal kiveri a másik házaspár kisfiának két fogát. Ám a szülők nem esnek egymásnak, hanem leülnek, hogy civilizáltan és kulturáltan megbeszéljék a dolgot, elrendezzék az elrendezni valókat, és átgondolják a teendőket. De kiderül, hogy semmivel sem jobbak, mint gyerekeik. „Az öldöklés istene” megkísérti őket, és korántsem váratlanul egymásnak esnek. Négy nagyszerű színésznek ad lehetőséget a szerzőnő, hogy játékosságukat, humorukat, színészi gazdagságukat, temperamentumukat és virtuozitásukat megmutathassák e bohózatban. 

Yasmina Reza bámulatos és merész humorát és stílusát az egész világ csodálja. Az öldöklés istenéből Roman Polanski készített nagyhatású filmet. 

A szolnoki előadás rendezője az a román származású Sorin Militaru: színházrendező, tévé- és filmrendező, producer, aki magyar nyelvterületen a legtöbbet foglalkoztatott román színházi rendezők egyike, a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának tagja. Nem ismeretlen a szolnoki nézőknek, hiszen több előadást is rendezett már nálunk. Az egyik legemlékezetesebbje Örkény István Macskajátéka volt, Almási Évával a főszerepben. 

Ajánlatunk


Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!