Program


Családi mesejátszó táncházszombat Márton napi népszokások

Családi mesejátszó táncházszombat Márton napi népszokások

CSALÁDI MESEJÁTSZÓ TÁNCHÁZSZOMBATOK – NÉPZENAKARI KÍSÉRETTEL
Minden hónap második szombatján 10.00-12.00

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 12. szombat, 10:00

Családi mesejátszó táncházszombat Márton napi népszokások

Könnyed, játékos kikapcsolódásra várjuk, ahol kézműves foglalkozás, hangszer bemutató, népdaltanítás, népi játékok, népviselet bemutató, tánctanítás és táncház várja a család apraja-nagyját. A családok ízelítőt kapnak az adott hónap jeles napjainak hagyományaiból, szokásaiból.

A programot tartják: Vizi Tibor és Vizi Adrienn (népi játékok, néptánc), Seresné Vizi Bernadett (kézműveskedés), Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola Népzene Tanszak tanárai és tanítványaik (népzene)

november 12. szombat 10.00-12.00
Márton-napi népszokások

A Márton-napi népszokások a mezőgazdasági munkák befejeződéséhez és tours-i Szent Márton ünnepnapjához kapcsolódtak. Ez a nap a karácsony előtti 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap, így ilyenkor rendszerint nagy lakomákat csaptak, ahol főleg a libát és az újbort fogyasztottak. November 11-én a pásztorok sorra járták a házakat köszöntőjükkel, vesszőt adtak ajándékba a gazdáknak, akik ezzel a vesszővel hajtották ki tavasszal az állatokat. Sok helyen bált szerveztek ezen a napon, jöjjön el és legyen a Márton-napi táncházforgatag részese.

Ajánlatunk


Fiatal hőseink kóborlásuk során sok ellenséggel, de barátokkal, jóakarókkal is találkoznak – így például egy nemes lelkű művésszel, aki megtanítja őket a zene, az éneklés csodálatos hatalmára. És persze arra, hogy a legnagyobb ínség idején sem szabad elfelejtkezni az olyan örök értékekről, mint a barátság, a hűség és a bátorság. Vajon sok kaland árán sikerül-e a gyerekcsapatnak legyőzni az akadályokat? Sikerül-e embernek maradni az embertelenségben?

Francia Riviéra, 2020 A valóság néha egészen álomszerű. Angèle gondtalanul, boldogan él a férjével, Marc-kal egy tengeri panorámás luxusvillában, amit okosotthonná alakítottak.

2023. július 14., 15., 16. 21.00 esőnapok: 2023. július 17., 18.

Ajánló


Andrew Lloyd Webber csodálatos műve a Biblia legszebb, drámai fordulatokban leggazdagabb történetén, a József legendán, illetve Thomas Mann tetralógiáján alapul.

FENYŐ NÉLKÜL NINCS KARÁCSONY! Ez őrület!!! Sőt, tiszta számmisztika! Nem elég, hogy Fenyő 75…, nem elég, hogy egész évben PÁBIJUBILEUM,…

Georges Bizet CARMEN Opera két részben, négy felvonásban, francia nyelven, magyar és angol felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!