Program


Csalog Gábor Vasárnapok - Dialógusok (a) Zenével - Schubert és Bach
2

Csalog Gábor Vasárnapok - Dialógusok (a) Zenével - Schubert és Bach

Nem elsősorban a zenetörténet, hanem maga a zene áll majd a beszélgetés, no és az egész este középpontjában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 15. vasárnap, 18:00

Csalog Gábor Vasárnapok - Dialógusok (a) Zenével - Schubert és Bach

Műsor:
Franz Schubert: Tizenkét német tánc, D. 790
Franz Schubert: Hat német tánc, D. 820
Johann Sebastian Bach: e-moll partita, BWV 830

Közreműködik:
Csalog Gábor – zongora
Fazekas Gergely, zenetörténész

Mi a kapcsolat Schubert aprócska keringőkből álló gyűjteményei és Bach e-moll partitája között? Nyilván hozhatók okos zenetörténeti párhuzamok (mindkettő tánctételek sorozata, a tánc Bachnál és Schubertnél is messze több, mint talpalávaló, mindkét zeneszerző zseni volt és így tovább), de az is opció, hogy egyszerűen csak átadjuk magunkat e két, egymás mellé került zenei világnak. Persze ahogy Csalog Gábor BMC-ben tartott koncertjein az utóbbi években lenni szokott, az első félidőben arra is lesz lehetőség, hogy Fazekas Gergely zenetörténész közreműködésével átbeszéljük ennek a különös egymás mellettiségnek a lehetséges konzekvenciáit. Például, hogy meghalljuk-e Schubert és Bach zenéjének komplementer természetét: hogy Schubert oly egyszerűnek tűnő táncai mögött milyen összetett struktúrák rejlenek, miközben Bach zenéje mintha épp ellenkező módon működne, felszíni képződményeinek komplexitása mögött olykor rendkívül egyszerű szerkezet van a háttérben. Nem elsősorban a zenetörténet, hanem maga a zene áll majd tehát a beszélgetés, no és az egész este középpontjában.

Ajánlatunk


A zenekar története 2023. március 11-én újabb fontos állomáshoz érkezik, első magyar zenekarként játszanak Magyarország legújabb, legnagyobb, hipermodern csarnokában, az MVM Dome-ban.

Zenés Kalandtúra – musical két részben-

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra.

2023 első nagyszabású Дeva koncertjén a közönség egy különleges koncertműsorra számíthat a Várkert Bazárban. Az új dalok mellett a megszokott…

A Szépség és a Szörnyeteg a Disney egyik legsikeresebb, legelbűvölőbb meséje, az első olyan animációs film, amelyet Oscar-díjra jelöltek a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!