Program


Echoes of Ellington / JAZZTIME

Echoes of Ellington / JAZZTIME

Ez a különleges nemzetközi oktett jóval több mint nyolc Duke Ellington-rajongó - bár tény, hogy mindnyájan lelkesednek a jazztörténet egyik legnagyobb zeneszerzője, zenekarvezetője és zongoristája munkásságáért.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 26. péntek, 20:00

A csapat három tagja, Colin Dawson, Chris Hopkins és Oliver Mewes a több mint két évtizeden át nagy sikerrel működött Echoes of Swing formációból érkezik, a hozzájuk csatlakozó további előadók régi ismerősök, és szintén a műfaj legavatottabb képviselői közé tartoznak. Az est remek hangszereléseit Frank Roberscheutennek köszönhetjük.

Az Echoes of Swing kvartett kritikusai nem győzték hangsúlyozni, hogy a csapat zenéje mentes mindenféle múzeumba illő nosztalgiától, avíttas hangzástól, amelyet modern hangszerválasztásaikkal és előremutató hangszerelési megoldásaikkal érnek el, valamint sikerükhöz hozzájárul lenyűgöző virtuozitásuk is. Mindezeket a megállapításokat szintén alátámasztja, hogy az úttörő európai zenei vállalkozásokat támogató német ACT kiadó szerződtette őket. Frank Roberscheuten szaxofonos Hollandia szülötte, és bár klasszikus klarinétot tanult, hamar megnyerte magának a swing. Vendégeskedett korábban az Echoes of Swingnél is, valamint fellépett a Metropole Orkesttel, a The Dutch Swing College Banddel és sok más együttessel. Engelbert Wrobelt is korán elvarázsolta a tradicionális jazz, harmincévesen alapította saját Swing Society együttesét, amellyel Európa, Japán, Afrika és az Egyesült Államok fesztiváljain és koncerttermeiben is fellépett. Dennert Árpád multiinstrumentalista fúvós és Oláh Zoltán bőgős is a klasszikus jazz legjobb hazai képviselői közé tartozik, Szalóky Béla pedig ezen felül a kezdetek óta a fesztivál házigazdája.

Rendező: Müpa

Közreműködők:

trombita: Colin Dawson
harsona: Szalóky Béla
alt- és tenorszaxofon, klarinét, zenei vezető: Frank Roberscheuten
alt- és tenorszaxofon, klarinét:  Engelbert Wrobel
alt- és baritonszaxofon: Dennert Árpád
zongora: Chris Hopkins
bőgő: Oláh Zoltán
dob: Oliver Mewes

Ajánlatunk


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!