Program


Fekete Ádám: Moby Dick, vagy a fehér

Fekete Ádám: Moby Dick, vagy a fehér

Regény a férfilélek pokolra-szállásáról – gyermekkorom kedvenc olvasmánya. Az őrült kapitányban nagyapámat látom, egyedül a padlásszobájában. Égünk a tettvágytól, kiaknázatlan potenciálunkba becsavarodunk. Ölni fogunk, ha ez így megy!

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 13. kedd, 20:00

Nyolc darab férfi egymás agyára megy, míg Herman Melville sötét története mindannyiukat be nem darálja. Katatón jelenetek egy bálnavadász-közösség életéből, a végtelen tengeren, Fekete Ádám saját álomlabirintusában.

A kortársaim közül (30 vagyok), látom, sokan becsavarodnak, öngyilkosok lesznek. Az a tűz teremt és pusztít bennem is. Emellett: férfiak, egy hajón, összezárva! Hol a szerelem és a gyűlölet, az egymásra utaltság, a rivalizálás és a gyűlölet határa férfitestek között?

Fekete Ádám író, rendező és színész. Ez a harmadik rendezése a Trafó nagyszínpadán. Eddig saját darabjait rendezte, most egy nagy amerikai klasszikushoz nyúl. A játszók mind rendezők, írók, színészek, zenészek, a magyar színházi élet számos területéről, és azon túlról.

Szereplők:
Fehér Balázs Benő
Laboda Kornél
Egger Géza
Czukor Balázs
Zsótér Sándor  
Sipos Balázs
Kiss Rajmund
Fekete Ádám

Fordító: Szász Imre
Rendező: Fekete Ádám
Rendezőasszisztens: Garádi Gréta
Látvány: Molnár Anna
Fényterv: Bredán Máté

Ajánlatunk


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!