Program


FŐSZEREPLŐ VAGYOK AZ ÉLETEM SZÍNPADÁN

FŐSZEREPLŐ VAGYOK AZ ÉLETEM SZÍNPADÁN

A PLAYBACK SZÍNHÁZ egy interaktív és spontán műfaj, amely a közösség történeteire alapozva működik. Színházakban, workshopokon és mindenféle oktatási és szervezeti szinten működhet - közösséget épít, új perspektívákat ad.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 17. hétfő, 19:00

Az előadások során a színészek, a játékmester és a zenész a közösség által mesélt történeteket jelenítik meg. Akár hosszabb történeteket is lehet mesélni, kiválasztani, hogy kik játsszák a főbb szerepeket. S habár a játék egy történetet mesél el, az előadók nem feltétlen szavakkal, hanem hangokkal, mozdulatokkal fejezik ki a történet hangulatát.

Miért éppen ÜVEGGYÖNGYJÁTÉK?

Hermann Hesse: Üveggyöngyjáték című regényét 1943-ban írta. Ezért a szimbólumokban gazdag regényért a szerző 1946-ban Nobel-díjat kapott. 

A történet egy képzeletbeli tudósállamban, téren és időn kívüli világban játszódik. A titokzatos, megfoghatatlan Üveggyöngyjáték a szellemi élet egyik lehetősége, absztrakt eszme, virtuóz bánásmód az emberiség teljes kultúrkincsével, játék e kincs minden tartalmával, a tökély keresésének jelképes formája, egyfajta kifinomult alkímia, közeledés az önmagában egységes szellemhez, tehát Istenhez. 

"...Két dolog volt fontos számomra: először is az, hogy felépítsek egy olyan szellemi teret, amelyben lélegezni és élni tudhatok dacolva a világ mindenféle megmételyezettségével, azaz mentsvárat építsek, másodszor pedig, hogy kifejezzem a szellem ellenállását a barbár hatalmakkal szemben... "  Hermann Hesse

Helyszín:  Souls Stage, Budapest 1066, Teréz krt. 10. 1 emelet 8 ajtó. 21 csengő.

Érdeklődni lehet: 06707086699-számon.

Társulat neve: ÜVEGGYÖNGYJÁTÉK Playback Közösségi Színház

Társulat tagjai

Játékmester: Kiss György Ádám

Színészek: Kovács Katalin, Mályi Gábor, Nagy Balázs, Rácz Rita, Szakács Barbara Varga Krisztina.

Zenész: Taba Benjámin

 

 

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Improvizációs játék önmagunkról Ízelítő kapcsolataink hétköznapjaiból.

A vége egy fotográfus szerelmeinek, családjának, karrierjének, s ezzel együtt a huszadik századnak összegzésre, feldolgozásra vagy éppen lezárásra váró, viharos története.

Ajánló


„Jön a fordulat. Tudom. Érzem. Már jön, aki azt fogja kiabálni: Félre! El az útból! És csak özönlik a többi…

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!