Program


Gadó Gábor – Rajk Judit – Rohmann Ditta – Zétényi Tamás: Chemin Neuf
4

Gadó Gábor – Rajk Judit – Rohmann Ditta – Zétényi Tamás: Chemin Neuf

Nem mindennapi koncertélményt ígér a Chemin Neuf zenekar, amelyben négy különböző zenei környezetből érkezett zenész társul.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 1. szerda, 20:00

Chemin Neuf

Közreműködik:
Rajk Judit - ének
Rohmann Ditta - cselló
Zétényi Tamás - cselló
Gadó Gábor - gitár

Az igéző hangú Rajk Juditot évtizedek óta a klasszika előtti zenetörténeti korok szakértőjeként tartják számon itthon és külföldön egyaránt. Rohmann Ditta szerteágazó tevékenységei közül talán merőben szokatlan, cselló- és énekes improvizációkkal tűzdelt barokk szólószonáta-estjei a leghíresebbek, míg Zétényi Tamás a hazai kortárszene-játék első számú letéteményesei között ismert. A régizene, a barokk és a kortárszene világával ezúttal Gadó Gábor zeneszerző-gitáros sajátos univerzuma alkot fúziót. Gadó rendkívül bensőséges módon használja a modális hagyományokat és a tonális harmóniákat, szélesebb értelemben véve pedig Közép-Európa nagy művészi és spirituális irányzataival, valamint a keleti miszticizmussal is egyedi viszonyt alakított ki.

A két cselló és a gitár összesen 14 húrja nagyjából azonos hangmagasságban szól, amellyel a szintén mély és meleg tónusú alt énekhang alkot már-már túlvilágian gyönyörű ötvözetet. A műsor a modális liturgikus régizene szellemiségétől a gregoriánon és a Bach zenéjében kicsúcsosodó barokk tradíción át a modern zene előképének tartott Lisztig ível, majd innen halad tovább Kurtágon keresztül egészen a Miles Davis-féle controlled freedomig, amely már mindenféle rendszertől mentes, partitúrában sem rögzített „irányított szabadságot” jelent.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Ajánló


A BFZ áprilisi Haydn–Mozart-koncertje a márciusi műsor párjának tekinthető.

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!