Program


Géniuszok - Giovanni Battista Tiepolo

Géniuszok - Giovanni Battista Tiepolo

Ludmann Mihály művészettörténész előadása
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 18. kedd, 18:00

Az elmúlt időszak művészettörténeti sorozatának címe genius loci volt, melyben egy-egy kultúrtörténeti jelentőségű város művészettörténetében az egyediségét adó hely szellemével ismerkedtünk. Ebben a világban azonban mindig voltak olyan művészek, akik valamilyen megfejthetetlen képességüknél fogva kiemelkedtek a művészek közül, akikre azt mondjuk, hogy géniuszok voltak. A mostani sorozatban az ő
művészetükkel ismerkedünk.
A 18. század a velencei festészet utolsó nagy korszakának ideje. A művészek közül kiemelkedik Giovanni Battista Tiepolo, aki korának sokat foglalkoztatott festője volt.
Falképekkel és táblaképekkel díszítette a Velence környéki villákat, a városi palotákat és a templomokat. Népszerűségének köszönhető, hogy meghívták Würzburgba, hogy festményeivel a püspöki palota fényét emelje. Utolsó korszakának fő feladata a madridi királyi palotának festészeti díszítése volt, amit a rá jellemző eleganciával oldott meg. Könnyed és színes festészete a rokokó utolsó nagyszabású alkotásai. Erről az életműről kaphatunk képet a kedvelt művészettörténeti sorozat ezen estéjén.

Ajánlatunk


Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú előadás 2024. október 19-én, a Papp László Budapest Sportarénában látható először.

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: kesztyűsbáb, pálcás báb

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!