Program


Gerendás Péter – „HOLDVILÁG”

Gerendás Péter – „HOLDVILÁG”

Gerendás Péter Holdvilág című karácsonykor megjelent albuma a szerző negyven éves pályafutásának 18-ik albuma. Az elmúlt két év hatására született különleges hangulatú dalokkal Gerendás Péter az utókor számára kíván lenyomatot hagyni egyedülálló stílusában.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 13. szerda, 19:00

A koncerten elhangzó zenék reflektálnak a pandémiás időszak nehézségeire, témaként megjelenik az örök társ fogalma, a modern eszközökkel felszerelt világ szembeállítása a régi idők romantikájával.
Különlegességet ad a koncertnek, hogy a művész családi formációban, gyermekeivel lép színpadra, akik időközben felnőtt, érett muzsikusokká váltak. Gerendás Danit dobosként a Margaret Island és a The Biebers zenekarból is ismerhet a közönség, nemrég debütált producerként. Gerendás Hanna a zenekar zongoristája 8 évesen állt először színpadra, több éves zenei tanulmányait követően ma már rendszeresen koncertezik ismert hazai művészekkel, emellett saját, önálló produkcióján dolgozik. Gerendás Ruben 20 évesen a zenekar legfiatalabb tagja, szintén gyermekkora óta áll a színpadon. Bőgőn és basszusgitáron játszik, keresett zenész, több produkcióban is közreműködik.

A Gerendás Családi Zenekar számos hazai fesztiválon fellépett már, néhány éve Kínában is nagy sikerrel koncerteztek. A formáció érdekes színfolt nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi zenei palettán is. Gerendás Péter virtuóz gitárjátéka és humorral átszőtt közvetlen személyisége garancia egy minőségi és kellemes programra.

Az est vendége Charlie lesz, akivel Gerendás Péternek sok szakmai kapcsolódása van a múltból, több produkcióban dolgoztak már együtt. Az alapvetően eltérő habitusú, maguk munkásságában kiemelkedő művész duettje az este nagyszerű csúcspontjának ígérkezik.

Gerendás Péter Liszt-díjas (1994) zeneszerző, gitáros–énekes előadóművész, a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő alakja, aki rendszeresen ír dalokat pályatársainak is. Koncz Zsuzsa és Zorán lemezein Bródy és Dusán szerzőtársaival évek óta jelennek meg szerzeményei. Zenéjét leginkább a lírai, latin és rock dallamok jellemzik, de közel áll hozzá a jazz is. Számos zenei díj tulajdonosa: 1999-ben az év énekeseként eMeRTon díjat, az év zeneszerzőjeként pedig Huszka Jenő-díjat kapott. 2004-ben egyedi hangvételű szerzeményeiért és magas színvonalú előadóművészeti tevékenységéért Budapestért-díjjal jutalmazták.
Több mint 40 éves pályafutása alatt 18 lemeze jelent meg. Rengeteg nagyszerű hazai és külföldi művésszel dolgozott együtt dalszerzőként, szövegíróként vagy vendégként (Koncz Zsuzsa, Zorán, Presser Gábor, Demjén Ferenc, Somló Tamás, Dés László, Charlie, Katona Klári, Wolf Péter, Wolf Kati, Joan Faulkner, Moran Magal…)

Ajánlatunk


Először alakítja a sevillai szoknyapecér szerepét a Metropolitanben Simon Keenlyside. A brit bariton a világ valamennyi jelentős dalszínházában fellépett, és New Yorkban is már két évtizede debütált.

Robert Carsen Rózsalovag-rendezése, amely New Yorkban 2017-ben került először színre és egyszersmind a HD-közvetítés programjára, az utóbbi évek egyik legemlékezetesebb operaprodukciójává vált.

A Met HD-közvetítési évad Wagner-produkciója ezúttal a Lohengrin, méghozzá új produkció: a főzeneigazgató Yannick Nézet-Séguin karmesteri irányításával és a filmrendezőként jól ismert francia-kanadai François Girard színreállításában.

Ajánló


"Nekünk a közönség a legfontosabb. Ti vagytok a Neoton igazi bázisa, akik az évtizedek alatt is életben tartottátok a dalokat,…

Július 29-én és 30-án a világ operarepertoárjának egyik legsikeresebb darabja, Giuseppe Verdi La Traviatája a nemzetközi hírű Macerata Opera Festivállal…

A Traviata, illetve Michael Mayer romantikát és dekadenciát elegyítő, látványos produkciója is szerepelt már a Met HD-közvetítéseinek programján, ám az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!