Program


Ha megtapsolom a harangot

Ha megtapsolom a harangot

szcenírozott dokufikció
A Ha megtapsolom a harangot témája az autizmus spektrumzavarral élő fiatal felnőttek egymásétól is eltérő, sokféle és egyedi világtapasztalata, kapcsolódásai: kapcsolódás a külvilághoz, egy másik emberhez, egymás belső világaihoz a felnőttkor küszöbén.



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 2. vasárnap, 19:00

„Ha megtapsolom a harangot… Ez számomra egy furcsa szópárosítás. Én az átlagnál jóval többször hallok harangszót és rendszerint mindig más templomból. Azt meg szoktam jegyezni, hogy számomra szép volt-e a harangszó vagy nem, de megtapsolni nem szoktam. Az átlagember az esetek nagytöbbségében szintén nem tapsolja meg, ugyanis nem különösebben figyelnek fel rá, mindennapi életük része. Viszont egy helyen mégis meg szokták tapsolni a harangokat. Harangszentelések alkalmával a harang(ok) első megszólalását általában taps szokta kísérni. Itt sem főleg a harangot tapsoljuk meg, hanem a harang készítőjét, ugyanis nem kis munka egy harang megöntése. Ezen kívül harangszenteléskor a tapssal a helyszínen dolgozók előtt is tisztelgünk, akik nehéz munkával emelik és szerelik be a sokszor több mázsás harangot. Ezen kívül még a kisgyerekek jutnak eszembe, akik most ismerkednek az élettel és rácsodálkoznak a harangszóra, és örömükben akár meg is tapsolják azt.”

Az előadás saját interjúk, a témában már létrejött művészeti kísérletek, írott anyagok, előfeltevések, cáfolatok, elbizonytalanodások, ráébredések, beszélgetések alapján a képviseleti színészi jelenlét eszközeivel készül. Előadásunkkal szeretnénk elérni, hogy az autizmussal élő fiatalok tapasztalatai és nézőpontjai is becsatornázódjanak a hagyományosan többségi társadalomra fókuszáló művészeti mezőbe.

Koncepció: Fodor Orsolya, Holczer Sára, Illés Haibo

Előadók: Juniki Noémi, Lestyán Attila, Szilágyi Ágota

Koreográfia: Góbi Rita

Író, dramaturg: Holczer Sára

Dramaturg konzulens: Zsigó Anna

Zeneszerző: Szászi Petra

Látványtervező: Illés Haibo

Jelmeztervező: Bukovácz Lilla

Hangtechnikus: Majoros Cserne

Fény: Major Mátyás

Pszichológus konzulens: Szilveszter Áron

Produkciós menedzser: Szőke Tímea

Rendezőasszisztens: Gerstmár Anna

Rendező: Fodor Orsolya

 
Köszönet a kutatásban való részvételért, interjúkért, szövegekért, a beszélgetésekért: Pataki Pankának, Nagy Márknak, Bene Boldizsárnak, Kovács Dorottyának, Stumpf Emesének és a többi interjúalanynak!

Külön köszönet: KÖR-projekt, Neményi Árpád, Pataki Klári, Sanna Bo

 
Támogatók: NKA, Trafó, Jurányi Ház

Ajánlatunk


Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Ajánló


Vásároljon komplex élményt, tekintse át ajánlatainkat! Rendelje meg előre az ebéd- vagy vacsoramenüt, vagy válasszon étel- és ital vouchereink közül!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!