Program


Hello, WMN!  - Áldassék a gyümölcs! - Kinek van köze ahhoz, hogy szülünk vagy nem?

Hello, WMN! - Áldassék a gyümölcs! - Kinek van köze ahhoz, hogy szülünk vagy nem?

Hello, WMN!
Élet. Kult. Ember – Élőben a színpadon!
Rendhagyó beszélgetős este a WMN alkotóival és meghívott vendégeikkel.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 18. kedd, 19:00

Téma:

Áldassék a gyümölcs! - Kinek van köze ahhoz, hogy szülünk vagy nem?

Moderátor:

Gyárfás Dorka, a WMN szerkesztő-újságírója

Beszélgetőtársak:

Hadas Kriszta riporter

Kormos Anett forgatókönyvíró, humorista

Szalma Ivett családszociológus

Szél Dávid pszichológus

Wolf Kati énekes

A műsorról:

Kevés téma kavarja föl úgy a köz- és magánéletet, mint a megszületett és meg nem született gyerekek. A kérdések a sejtjeinkig érnek. A vita dogmák és előítéletek mentén zajlik. Az ellentét látszólag feloldhatatlan. És a palánk mindkét oldalán állók stigmákat kapnak.

Ha (sok) gyereket szülnek, azért, vagy ha – tesszük azt – otthon maradnak velük szakmai karrier helyett, azért. Ha gyerek mellett dolgoznak, azért. Ha nem szülnek, azért. Ha elvetetik, azért. Ha férfiként beleszól(ná)nak, azért. És így tovább.

De vajon, kié a gyerek, ha megszületik? És kié a döntés, ha nem? Ki szüli tele az országot? És miért kellene teleszülni? Hogyan vált a szülések és gyerekek száma a női érték fokmérőjévé? Mi az, hogy születésszabályozás? Hol kezdődik? És meddig tart? Közügy vagy magánügy a gyerekvállalás? Egyáltalán, miért akarunk vagy nem akarunk gyereket? És hova vezet ez az egész?

Az a minimum, hogy megpróbálunk megbélyegzés nélkül, empátiával, kíváncsisággal beszélgetni róla. Erre teszünk kísérletet október 18-án este vendégeinkkel. Tarts velünk!

Támogatónk:

A Hello, WMN! dizájn-felelőse a TorTer e-Design.

Ajánlatunk


Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Ajánló


„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.…

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

Ennek a különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!