Program


Itthon-Otthon / 1. "Amit egy prímás ihletett"

Itthon-Otthon / 1. "Amit egy prímás ihletett"

A magyar klasszikus zene kimeríthetetlen kincsesbánya. A Budapesti Vonósok új, Itthon–Otthon elnevezésű sorozata ennek az állításnak az igazolására tesz kísérletet.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 19. vasárnap, 19:00

Mert bár Erkel, Liszt, Bartók és Kodály neve juthat először eszünkbe, időnként érdemes ráeszmélnünk arra, hogy egyrészt a nagy szerzők műveit sem ismerjük igazán, másrészt van élet az említett komponistákon túl is. De még milyen!

Az első, februári koncert alcíme, az „Amit egy prímás ihletett” arra utal, hogy az úgynevezett „komolyzene” nem minden esetben komoly, hanem ugyanúgy feladata a szórakoztatás is, másrészt pedig arra, hogy a bizonyos körökben használati jellege miatt gyakran lenézett éttermi cigányzene igenis fontos részét képezi nemzeti identitásunknak. A magyar kultúra egy olyan szeletéről van szó, amely nemcsak ma vonzza a turisták ezreit néhány budapesti vendéglőbe, de régebbi korok jelentős komponistái is tátott szájjal figyelték a virtuóz muzsikusokat, akik aztán inspiráltak egy-egy új alkotást. Az est programjában a cigányzene kiváltképp Hubaynak és Vecseynek jelentett ihlető forrást, hiszen rövid műveik szépen szemléltetik a „sírva vigad a magyar” mondás létjogosultságát.

Műsor:
Veress Sándor: Négy erdélyi tánc
Hubay Jenő: Hejre Kati
Vecsey Ferenc: Valse triste
Hubay Jenő: Hullámzó balaton
Bartók Béla: 1. rapszódia
---
Liszt Ferenc: 2. rapszódia
Lajtha László: I. szimfonietta, Op. 43

Közreműködik:
Kelemen Barnabás - hegedű
Pilz János - koncertmester
Budapesti Vonósok

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!