Program


Kékharisnyák, honleányok vagy közellenségek? A Feministák Egyesületének fél évszázados története

Kékharisnyák, honleányok vagy közellenségek? A Feministák Egyesületének fél évszázados története

Milyen keretek közt működött az 1904-ben, Budapesten szerveződött Feministák Egyesülete 1914 előtt, az első világháború éveiben, majd a Horthy-korszak során, s milyen célokat jelölt ki magának?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 2. péntek, 19:00

RégIdők: Kékharisnyák, honleányok vagy közellenségek? A Feministák Egyesületének fél évszázados története

Miként váltak a politikai hatalom támogatottjaiból az 1920–1930-as években már-már közellenségekké? Kicsoda pontosan az a Schwimmer Rózsa, aki a nemzetközi nő- és békemozgalom egyik vezető személyiségévé vált, ám Magyarországon még mindig kevéssé ismert? Az előadásból a fentiek mellett kiderül, hogy a Feministák Egyesülete távolról sem tekinthető a „kékharisnyák gyűjtőhelyeinek”, sokkal inkább olyan progresszíven gondolkodó nők (s bizonyos esetekben a hozzájuk csatlakozó férfiak) csoportjaként kell elképzelnünk őket, akik tevékenységi köre messze túlmutatott a jótékonykodáson, vagy a rászoruló tanítónők, netalántán tisztviselőnők tovább- vagy átképzésén.

Előadó: Czeferner Dóra történész

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!