Program


Kiss Péter - A fekete-fehér színei 2022

Kiss Péter - A fekete-fehér színei 2022

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 14. szerda, 19:00

Beethoven: 8. (c-moll) zongoraszonáta, op. 13 („Pathétique”)
Chopin: Esz-dúr keringő, op. 18
Chopin: Asz-dúr („L’adieu”) keringő, op. 69/1
Chopin: Desz-dúr („Perc”) keringő, op. 64/1
Chopin: cisz-moll keringő, op. 64/2
Chopin: a-moll keringő, op. 34/2
Chopin: a-moll keringő
Chopin: e-moll keringő, op. posth.
Debussy: Prelűdök, 1. kötet – 10. Az elsüllyedt katedrális, 8. A lenhajú lány, 6. Lépések a hóban, 12. Minstrels (Bohócok)
Debussy: A boldog sziget

Kiss Péter (zongora)

Kiss Péter a hazai zenei élet újító gondolkodású zongoraművésze, aki szeret merész darabválasztásaival és elképzeléseivel új megvilágításba helyezni akár klasszikus műveket is. A Junior Prima- és Artisjus-díjas muzsikus ezúttal olyan kompozíciókkal örvendezteti meg közönségét, melyek ugyan népszerűek, ám a koncertműsorokban ritkán jelennek meg: „Karácsony táján szívesen hallgatjuk a jól ismert dallamokat, és bár a hangversenyemen megszólaló művek nem az ünnephez kötődnek, mégis kellemes kikapcsolódást adhatnak a felkészülés néhol zaklatott időszakában.” – vallja az este művésze. Az 1798-ban keletkezett Beethoven-szonáta alcíme már több mint kétszáz éve vita tárgya: egyes források szerint Beethoven maga adta hozzá a „Pathétique” alcímet, míg mások szerint a kiadója tette azt a zeneszerző áldásával. A keringő eredeti, német nyelvű elnevezésével először egy 1754-es komédiában lehet találkozni, a 19. század elejére pedig az egyik legnépszerűbb tánccá vált Európa-szerte. A kor zeneszerzőit is megihlette: különböző formában és hangszerelésben komponáltak valcereket – hol szimfónia-tételként bukkant fel, hol pedig zongorára írt karakterdarabként –, így például Chopin egész életét is végigkísérte a műfaj. A keringőket Debussy-művek követik: előbb négy különböző karakterű prelűd, amelyet pont Chopin tett önálló koncertműfajjá, majd egy olyan, színekben és érzelmekben tobzódó darab, amely Aphrodité állítólagos szülőhelyén, Kythéra szigetén játszódik.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Norrison bankigazgató a pihenésére készülődik, amikor a családjánál vendégeskedő lány – jónevű amerikai milliomosházaspár egyetlen gyermeke – vészhelyzetet jelent be: férjhez ment. Ami még rosszabb: a szülők megtud­ták, és útban vannak ide. Ami ennél is rosszabb: a férj egyáltalán nem gazdag. Sőt. Sőt. Sőt!

Ajánló


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé...

Laár András zenész, humorista, költő, zeneszerző, színész, dalszövegíró, buddhista pap a legendás Besenyő Pista bácsi, a L’art pour l’art Társulat…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!