Program


KORSZAKOK ZENÉJE – Mozart / Dubrovay / Eötvös – Várdai István, Farkas Róbert L/1

KORSZAKOK ZENÉJE – Mozart / Dubrovay / Eötvös – Várdai István, Farkas Róbert L/1

A hangversenyen két Mozart-mű fogja közre két kortárs magyar zeneszerző művét. A kapcsolat lényege, hogy az ő műveik részben témájuknál fogva, részben zenei formájuk tekintetében szorosan kötődnek régi korok hagyományaihoz.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 13. csütörtök, 19:00

Dubrovay László 2016-ban bemutatott Faust, az elkárhozott c. tánckölteményének anyagából négy zenekari szvitet állított össze, amelyek hangversenyszerűen is előadhatók. Eötvös Péter ma a világ egyik legelismertebb élő zeneszerzője, két régi műfajt, a versenyművet és a concerto grossót ötvözte: a szólóhangszer részben a zenekar csellószólamával, részben a teljes együttessel folytat párbeszédet. A mű zenéje az erdélyi tánczene jellegzetes elemeit idézi: a férfiak „csapásolós” és a nők lassú, folyamatos táncait.

Várdai István 1985-ben született, a Zeneakadémián Mező László tanítványa volt. Több rangos nemzetközi megmérettetésen, köztük a moszkvai Csajkovszkij-versenyen szerepelt sikeresen. Jelenleg a Bécsi Zeneművészeti Főiskola tanára. Farkas Róbert, zenekarunk vezető karmestere a Zeneakadémia után Berlinben fejezte be tanulmányait. Rendszeresen vezényel Németország több nagyvárosának operaházaiban, de sokat szerepel itthon is.

MŰSOR

Mozart: A varázsfuvola - nyitány
Dubrovay László: Faust, az elkárhozott, szvit no. 1.
Eötvös Péter: Cello Concerto Grosso
Mozart: g-moll szimfónia, K. 550

KÖZREMŰKÖDIK

Várdai István - gordonka

VEZÉNYEL

Farkas Róbert

 

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Ajánló


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!