Program


lélekMETSZET - Aki másképp él - Beszélgetés az autizmusról

lélekMETSZET - Aki másképp él - Beszélgetés az autizmusról

Belső, mentális működésünk befolyásolja mindennapjainkat, meghatározza emberi kapcsolatainkat, felmerülő kérdéseinkre pedig a pszichológia adhat választ. Szakértőink sebészi pontossággal tárják fel az okokat és megoldásokat, amelyek vendégeink történetein keresztül válnak átélhető keresztmetszetté mindannyiunk számára.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 19. szerda, 19:00

Izgalmas témák hónapról hónapra a Mindennapi Pszichológia magazin és a Várkert Bazár közös programjában. A megújult sorozat új műsorvezetője a Prima Primissima és Kamera Hungária-díjas újságíró Al Ghaoui Hesna.

Az autizmusról a legtöbbeknek furcsa, sajátos viselkedés jut eszébe. Mi több, jelenleg a diagnosztikus kritériumok is a viselkedési jegyekre támaszkodva: a szociális-kommunikációs készségek minőségi eltérésében és a rugalmatlan, ismétlődő mintázatú aktivitást, viselkedést, érdeklődést alapul véve határozzák meg az autizmus spektrumzavart. Az autizmus azonban nem egyenlő a viselkedéssel, a felsoroltak csak következményei annak a sajátos érzékelési és gondolkozási stílusnak, amit ez az idegrendszeri működés meghatároz. A viselkedés szintjén ráadásul gyakran a szorongás, a bizonytalanság, a fokozott megfelelni vágyás és a társadalmi megítéléstől való félelem tükröződik. Az autizmus egyáltalán nem ritka és nagyon is tipikus variációja az idegrendszeri működésnek, sokszor valójában nem is olyan nagymértékben különböző, mint ahogy gondolnánk. Az autizmus meghatározása, akárcsak a gazdaság vagy bármelyik konstruktum, amellyel az emberi viselkedést igyekszünk nyomon követni, folyamatosan változik, mivel a társadalmunk is változik. A változással egyre nyilvánvalóbb, hogy a nehézségek jelentős része leggyakrabban nem magából az autizmusból, hanem az autizmushoz való viszonyulásunkból ered. 

Az októberi esten Al Ghaoui Hesna beszélgetőtársai: a téma szakértője Dr. Madarassy-Szűcs Anna gyermekpszichiáter, család-és párterapeuta, akit őszintén lelkesít annak a gondolata, hogy az autizmus megértésének útján a különböző idegrendszerű személyek megértő figyelemmel, kölcsönösen támogatva kísérhetik egymást, valamint Z. Kiss Zalán pedagógus, a Pokolgép zenekar gitárosa és felesége Z. Kiss Adrienn tanítónő akik 2019-ben indították el Tulipános kert néven szemléletformáló facebook oldalukat, amelyet autista kisfiuk Csongor inspirált.

 

Közreműködők:

Szakértő: dr. Madarassy-Szűcs Anna gyermek és ifjúságpszichiáter

Vendég: Z. Kiss Zalán zenész és felesége Z. Kiss Adrienn

Műsorvezető - Al Ghaoui Hesna

Ajánlatunk


A BFZ áprilisi Haydn–Mozart-koncertje a márciusi műsor párjának tekinthető.

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei sztárvendég MAJKA lesz!!!

Ajánló


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!