Program


LFKZ Zeneakadémia-bérlet 2022/23 4/3 - Liza Ferschtman (hegedű), Pablo Barragán (klarinét)

LFKZ Zeneakadémia-bérlet 2022/23 4/3 - Liza Ferschtman (hegedű), Pablo Barragán (klarinét)

A Liszt Ferenc Kamarazenekar megfontoltan építkezik: mindig hoz valami frisset, valami érdekeset. Jó ízléssel adagol megszokottat és újat, két örökérvényű klasszikus mű közé illeszt egy itthon még kevésbe ismert, de világszerte egyre többet játszott concertót.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 4. vasárnap, 19:30

Az lehet az érzése az együttes egyre gyarapodó rajongó táborának, hogy minden koncertjükön kinyílik egy ablak, ahonnan kitekinthet a közönség a nemzetközi zenei élet folyamataira, irányzataira és persze az ezekben a trendekben kulcsszerepet játszó művészekre. 

Holland hegedűművész vendégük, Liza Ferschtman pont ilyen szenvedélyes muzsikus, aki nemcsak a Beethoven-concerto szólistájaként, hanem koncertmesteri irányítóként az egész hangversenyen jelen lesz, így erős személyisége biztos nyomot hagy a művek megfogalmazásában. Pablo Barragán a Hartmann-mű híresen nehéz klarinétszólójának előadásával járul majd hozzá a koncert sikeréhez.

Liszt Ferenc Kamarazenekar
Művészeti vezető: Várdai István
Koncertmester: Tfirst Péter
Közreműködik: Liza Ferschtman (hegedű), Pablo Barragán (klarinét)

Műsor:
Prokofjev: 1., D-dúr „Klasszikus” szimfónia, op. 25
Hartmann: Kamara-concerto klarinétra, vonósnégyesre és vonószenekarra

****

Beethoven: D-dúr hegedűverseny, op. 61

Liza Ferschtman

A holland születésű hegedűművészt szenvedélyes játékáért és karizmatikus színpadi jelenlétéért méltatják; úgy véli, élete célja nem más, mint mélyen szeretni a zenét és megosztani örömét másokkal is. Zenész családban született kivándorolt orosz szülők gyerekeként, első emlékei közé tartozik, hogy Chopin-etűdökre táncol, miközben a nővére zongorázik. Tanulmányait Amszterdam után Philadephiában és Londonban folytatta. 2006-ban elnyerte hazája legrangosabb szakmai kitüntetését, a Holland Zenei Díjat, pár év alatt pedig számos nagy presztízsű helyszínen mutatkozott be. Repertoárja a korabarokktól a modern zenéig terjed, több koncerten is vállalkozott Bach összes szólóhegedű műveinek előadására. Az elmúlt években olyan muzsikusok partnere volt, mint Elisabeth Leonskaja, Amihai Grosz, Leonard Slatkin, Shlomo Mintz és Neeme Järvi, magyarországi debütálására a Budapesti Fesztiválzenekarral került sor 2013-ban. Hét lemezt készített, a legutóbbin Korngold Hegedűversenyét és Bernstein Szerenádját adta elő. 2021-ben elnyerte a holland Orange-Nassau Rend tiszti fokozatát.

Pablo Barragán

Az Andalúziában született spanyol klarinétművész Sevilla zenei egyetemén, majd a Barenboim-Said Alapítvány iskolájában végezte felsőfokú tanulmányait, 2009-ben pedig Bázelben folytatta, ahol olyan világklasszis szólisták mesterkurzusain vett részt, mint François Benda, Dimitri Ashkenazy és Martin Fröst. 2007-től a West-Eastern Divan Orchestra tagja volt, ahol Daniel Barenboimmal dolgozott, és tanárként is számottevő sikereket ért el. A legismertebb zenekarok szólistájaként adott koncerteket, vendége volt már többek között a Bázeli Szimfonikusoknak, a Berlini Filharmóniának és a Zürichi Tonhalle Zenekarnak. Hűséges zenésztársaival, Juan Pérez Floristán zongoraművésszel és Andrei Ioniţă csellistával 2018-ban ragyogó albumot készítettek Brahms műveiből. Barragán úgy véli, egyedül a zene képes rá, hogy megérintse, ami megfoghatatlan, míg egy kritikus varázslatos, lélekteli játéka okán méltatta a szólistát. A hangszergyártó exkluzív művészeként kizárólag Backun Lumière klarinéton játszik.

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Ajánló


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Vásároljon komplex élményt, tekintse át ajánlatainkat! Rendelje meg előre az ebéd- vagy vacsoramenüt, vagy válasszon étel- és ital vouchereink közül!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!