Program


Nemzetközi Történetmesélő Fesztivál - Jack Lynch
2

Nemzetközi Történetmesélő Fesztivál - Jack Lynch

A tavalyi elsöprő sikerek után ismét megrendezésre kerül a Nemzetközi Történetmesélő Fesztivál Berecz András fővédnökségével. Idén 3 történetmesélő 1 és ugyanazon kultúrából érkezik: főszerepben az ír történetmesélés!

Aktuális előadások




Berecz András fővédnökségével
Nemzetközi Történetmesélő Fesztivál - Jack Lynch 16+
100 perc 1 felvonásban

Az esemény hivatalos megnyitója: 2024. június 4. 15:00, amire minden érdeklődőt szeretettel várunk! Június 4-én este 10 órától a fesztiválon résztvevőknek közönségtalálkozót szervezünk az aulában a történetmesélőkkel és Berecz Andrással. Az eseményt 2024. június 5-én 21 órakor zárjuk egy kerekasztal-beszélgetéssel. Moderátor: Berecz András. A fesztivál megnyitójára és záró kerekasztal-beszélgetésére érkezési sorrendben tudnak helyet foglalni az érdeklődők.

A Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon minden előadás angol nyelvű, de magyar nyelvre tolmácsoljuk a történeteket. A részvételt 16 éven felüli nézőinknek ajánljuk.

A dublini születésű történetmesélő, Jack Lynch a folklórelemeket ősi ír mítoszokkal, varázsmesékkel és abszurd mesékkel kombinálja, tevékenységét iskolákban, könyvtárakban, börtönökben, idősek otthonában és művészeti fesztiválokon végzi. Az ír szóbeli hagyományt képviselte már Nagy-Britanniában, Európában, a Közel-Keleten (Jordánia, Libanon és Egyiptom), Észak-Afrikában, a Karib-térségben, Új-Fundlandon és az Egyesült Államokban (legutóbb a Smithsonian Folklife Fesztiválon).

Az alkalmazott mesemondás területén Jack bevándorlókkal és menedékkérőkkel, demenciában szenvedő betegekkel és diákokkal is dolgozik.

Jack alapító tagja a Storytellers of Ireland/Aos Scéal Éireann jótékonysági alapítványnak, amelynek 2003-as megalakulása óta kuratóriumi és bizottsági tagja, és 10 éve elnöke. Az ő elnöksége alatt és Nuala Hayes segítségével az alapítvány 2017-ben Louthban és Armaghban rendezte meg az Európai Mesemondó Szövetség (F.E.S.T.) éves konferenciáját, majd a Storytelling in Borderlands fesztivált.

Jack rendszeresen turnézik és koncertezik a híres ír énekessel és gyűjtővel, Len Grahammel, folkfesztiválokon gyakran lépnek fel együtt Angliában és Skóciában, Németországban és Új-Fundlandon. 2012 őszén Jack és Len összeállt a neves költővel, Theo Dorgan-nal, hogy Rhyme, Rant & Rann néven (a The Arts Council/ An Chomhairle Ealaíon támogatásával) turnézzanak Írországban. Ez a trió 2022-ben újra összeállt egy előadásra a Mermaid Arts Centre-ben Bray-ban.

Ajánló


A MÁV Szimfonikusok Baráti Köre a 2024/2025-ös évadban is szeretettel vár minden kedves érdeklődőt!

Gyerek táncházak és azt követően kézműves foglalkozások péntek délutánonként a Hagyományok Háza Átriumában. A program hossza ~1,5 óra.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!