Program


Operatúra - Operabeavató iskolai csoportok számára

Operatúra - Operabeavató iskolai csoportok számára

A beszélgetéssel is egybekötött előadáson számos operarészlet és izgalmas felvétel hangzik el, és Banai Sára tolmácsolásában, rendhagyó formában népszerű és kevésbé ismert operaáriák csendülnek fel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 12. kedd, 11:30

Hogyan határozható meg az opera műfaja? Kik az operaénekesek, és miért énekelnek? Mi az a furcsa technika, amellyel megnövelik a hangjuk erejét? Hol találkozhatunk a hétköznapokban operával, és hogyan hallgassuk? Miért énekelnek nők fiúszerepeket? Igaz-e, hogy a hangmennyiség a testsúlytól függ? Hogyan gyakorol az énekes, hogyan készül egy-egy szerepre? Másképp készül-e az énekes egy koncertre, mint egy operaelődásra, vagy felkészülés szempontjából nincs különbség a kettő között? Miért mondják az énekesek, hogy toi toi toi? Mit határoz meg az énekes hangfaja? Vannak-e jelentős különbségek a színpadok között? Milyen az énekesek életmódja? Mitől függ, hogy kiből lesz jó énekes? Mennyi idő alatt lehet megtanulni énekelni? Naponta hány órát gyakorolnak az énekesek? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekkel foglalkozik a Müpa legújabb interaktív programja, amelynek keretében az opera műfaját, kulisszatitkait, az énekesek világát ismerhetik meg a gyerekek, kötetlen formában, sok élő zenével. A beszélgetéssel is egybekötött előadáson számos operarészlet és izgalmas felvétel hangzik el, és Banai Sára tolmácsolásában, rendhagyó formában népszerű és kevésbé ismert operaáriák csendülnek fel.

Ajánlatunk


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Ajánló


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!