Program


Öreglányok
8

Öreglányok

A Liliom Produkció legújabb előadása megint nőkről,
de nem csak nőknek és nem csak az idősebb korosztálynak szól, hiszen egyszer mindenki megöregszik...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 7. vasárnap, 20:30

A VIDOR versenyprogram előadása

Csík Csaba: Öreglányok

Léteznek olyan nagy találkozások, amelyek elől nem menekülhetünk és vannak olyanok, amelyeket nem is szabad megúsznunk.  Íme, négy nő. A mai hetvenesek, kiket összehozott a sors. Négy különböző kultúrájú „öreglány” akik minden tulajdonságukkal együtt felvállalják önmagukat. Őszinték, néha nyersek, ennek ellenére rengeteg könnyedséggel és humorral lettek megáldva. Igazi emberek, még most is ízig-vérig nők, Életük utolsó fejezetében mind úgy döntöttek, hogy a hedonizmust és a jókedvet választják. Együtt négyen kimondják, amit gondolnak, hiszen már nem kell semmit bizonyítaniuk.  Minden titkukat kiterítik egymás előtt, mindent bevallanak, nem szégyellnek semmit. Sírnak, szeretnek, gyűlölnek, egyszerűen és őszintén élvezik az életet. Négy nő. Rajtuk keresztül látjuk a huszadik század történelmét, amelynek stigmáit ma is őrizzük… Öreglányok, akik úgy játszanak, mint a gyerekek a játszótéren. Nevetnek isteneken, szerelmeken, betegségeken, a társadalom korlátain. Olyan nők, akikhez az élet nem volt mindig kegyes …mégis minden porcikájukkal azt üzenik: NEVESS ÉS ÉLJ!

Rozált a muzsikus családból származó roma asszonyt Papadimitriu Athina, Ilont a Jehova- hívő palóc özvegyasszonyt Oszvald Marika, Dalmát a római katolikus dámát Kováts Kriszta valamint Esztert az enyhén alzheimeres zsidó asszonyt Horváth Zsuzsa alakítja.

A komédia zenei világát Carlos Gardel, George Gershwin, Scott Joplin, Jerome Kern, Márkus Alfréd, Glen Miller, Kurt Weill és Zerkovitz Béla fülbemászó örökzöld dallamai garantálják.

A nagysikerű Menopauza és Anyatigrisek rendezőjének ÚJ előadása!
A fergeteges új zenés komédia Május 7.-én debütált a RaM Színház színpadán.  

Szereplők:
OSZVALD MARIKA
HORVÁTH ZSUZSA
KOVÁTS KRISZTA
PAPADIMITRIU ATHINA

RENDEZTE: TALLÓS RITA
DÍSZLET-JELMEZ: ZIEGLER KATALIN - VELKEY VIRÁG
DALSZÖVEG: CSÍK CSABA
KOPERETÍTOR: LIGETI ÉVA
GRAFIKA: KARSAINÉ TAMÁSSY ZSANETT

A Liliom Produkciót, a hazai színházi és filmes életben jól ismert Tallós Rita színésznő, boulevard rendező alapította annak reményében, hogy Magyarországon, Európában, illetve a világon, egyedülálló módon, olyan női színházi struktúrát teremtsen, amelynek mottója: „Nők, nőkről, nem csak nőknek!”  Az Öreglányok a Liliom Produkció harmadik előadása.

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!