Program


Őszi szonáta

Őszi szonáta

A Szolnoki Szigligeti Színház 2021/2022-es évadának negyedik színműhelyi bemutatóját 2022. február 26-án (szombaton) 19 órakor láthatják nézőink, Pataki András rendezésében.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 23. csütörtök, 19:00

Ingmar Bergma: Őszi szonáta
színpadi játék
fordtíotta: Kúnos László

A zongoraművész anya koncert körútját megszakítva, sok-sok év után meglátogatja a világtól elzárt kis szigeten élo leányát és lelkész férjét. Intenzív levélváltás, bocsánatkérések, fogadkozások, ígéretek után kerül sor a már nagyon vágyott találkozóra.
A több, mint öt évnyi távollét sem oldotta fel anya és lánya között lappangó konfliktusokat. A találkozás elso perceinek örömét az egymás iránti keserű vádaskodás, számonkérés váltja fel.
A lány azzal vádolja az anyját, hogy nem volt ott unokája halálakor és csak a karrierjére figyel; az anya kamaszlánya férfiakkal történt viharos és ostoba szerelmi ügyeit hánytorgatja fel. Kétségbeesett küzdelmük, hogy megértsék és újra megszeressék egymást - szeretetre vágyva küzdenek egymás elismeréséért, tiszteletéért - fájdalmas és tragikusan szép önvallomásokon keresztül, végül nyugvópontra ér.
 
A két híres svéd, Ingrid a világhírű filmsztár-színésznő és a filmművészetet újra gondoló Ingmar filmrendező, egy nemzetközi fesztiválon találkoztak, és határozták el készítenek egy közös filmet, ahol Ingrid újra az anyanyelvén játszhat. Több év után végre sikerült leforgatniuk az Őszi szonáta címu filmet, melyet Ingrid Bergman utolsó filmjeként jegyez a filmtörténet. A filmből több színházi adaptáció-és előadás készült.

Szereplők
Charlotte..................... Györgyi Anna
Eva............................. Pertics Villő
Helena........................ Sárvári Diána
Viktor.......................... Dósa Mátyás

Díszlettervező: Pataki András
Jelmeztervező: Szélyes Andrea
Segédrendező: László Zsuzsanna                               
Rendező: Pataki András

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Ajánló


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!