Program


Szláv varázs
2

Szláv varázs

Műsoron Rahmanyinov és Dvořák

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 8. hétfő, 19:00

SZLÁV VARÁZS

Műsor:

S. Rahmanyinov: 2. (c-moll) zongoraverseny, op. 18
A. Dvořák: III. (Esz-dúr) szimfónia, op. 10

Közreműködik: Baross Ádám - zongora      

Vezényel: Berkes Kálmán    

Nagy utazás a c-moll sötétségéből a C-dúr fénylő világosságába – akár ezt a rejtett programot is tulajdoníthatnánk Rahmanyinov 2. c-moll zongoraversenyének, amely áradó dallamaival és csillogóan virtuóz magánszólamával méltán vált a zongorairodalom egyik legnépszerűbb versenyművévé. Hatalmas kihívást jelentő szólószólamát ezúttal a győri illetőségű tehetséges fiatal zongoraművész, Baross Ádám szólaltatja meg. A szláv zene remekeit felvonultató koncert második félidejében – folytatva az elmúlt években megkezdett, a cseh mester szimfóniáit bemutató sorozatot – Antonin Dvořák ritkán hallható 3. Esz-dúr szimfóniája csendül fel a Győri Filharmonikus Zenekar előadásában, Berkes Kálmán vezényletével.   

Ajánlatunk


Godfrey Reggio, a kísérletező szellemű amerikai rendező 1982-ben készítette el Koyaanisqatsi című filmjét, amely az új iránt fogékony közönség köreiben kultikus alkotássá vált. A cím a hopi indiánok nyelvén annyit jelent: Kizökkent világ - ezzel a címmel forgalmazták a filmet annak idején Magyarországon is.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel produkciója.

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Ajánló


Fischer Ádám több mint fél évszázada kezdődött karmesteri pályája sokféle szálon kapcsolódik hazájához: a Rádiózenekar, az Operaház, a Müpa, az…

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!