Program


Túrajó séták - Urbex fotóstúra Istvántelken

Túrajó séták - Urbex fotóstúra Istvántelken

Alig akad olyan fotós, akinek ne szerepelne bakancslistáján az egykori Istvántelki Főműhely bejárása. Urbex fotóstúránkon körbesétálunk a 120. évét taposó csarnokban, ahol már szétbontott vagy újjászületésre váró vasúti kocsikat, mozdonyokat, és egyéb ritkaságnak számító szerelvényeket fotózhatsz kedvedre. Profi túravezetőnk kompozíciót, beállításokat javasol neked, miközben válaszol a kérdéseidre.  több

Aktuális előadások



 

Találkozási hely: az Istvántelki Főműhely bejárata (1045 Budapest, Elem utca 5-7.)
Útvonal: bejárattól a gőzösműhelyig és a műhely teljes területe
Séta hossza: 1 km
Séta időtartama: 3 óra
Séta nehézségi foka: könnyű
Javasolt öltözet: időjárásnak megfelelő
Parkolás: ingyenes parkolás az Istvántelki Főműhely bejárata (1045 Budapest, Elem utca 5-7.) előtt

Közösségi közlekedés: Javasoljuk, hogy vonattal (S70, S71) közelítsd meg a helyszínt és az Istvántelek megállónál szállj le! Innen a vasúti felüljárón átsétálva juthatsz el az "ELEM UTCA 5-7." feliratú táblával jelzett fogadóépület bejárata elé.

Javasolt fotós felszerelés:

A látványos témák miatt hozhatsz bármit, de ha szereted az egyedibb, jobb minőségű képeket, illetve tervezel fotót előhívni nagy méretben, javasoljuk a DSLR vagy MILC gépet. (Mobiltelefonnal is próbálkozhatsz, de úgy nagyon korlátozott lehetőségeid lesznek a rendkívül változatos fényviszonyok miatt.) Célszerű nagylátószögű – akár halszem – objektívvel, és lehetőség szerint teleobjektívvel érkezned. A fényerő fontos szempont: az ISO-t módjával tudod csak emelni, nehogy a nagyon zajos fotók élvezhetetlenné váljanak. Érdemes állványt is magaddal hoznod, de lehetőleg olyan méretűt, amellyel összecsukott állapotában kis helyeken is könnyedén át tudsz jutni. Mint minden régi épület, az Istvántelki Főműhely is poros, így, ha teheted, hozz két vázat a két objektívnek, hogy ne kelljen cserélgetned őket a túra közben. Ha ezt nem teheted meg, vagy neked úgy praktikusabb, akkor egy olyan objektívvel érkezz, amely minőségben még nem jelent nagy kompromisszumot, de a fókusztartománya a nagylátótól a teleobjektív alsó határáig terjed. Javasoljuk, hogy a három órás túrára készülve pakolj felszerelést, mert a túl sok felesleges teher nehézséget jelenthet és elveheti a fotózás élményét. Téli időszakban az időjárási körülmények esetleg kedvezőtlen hatása miatt erősen ajánlott a fényerős objektív, és állvány használata!

További fontos információk:

  • Kérjük, hogy a sétára táska nélkül vagy legfeljebb egy darab, háton hordott, kisméretű hátitáskával érkezz!
  • Kérjük, hagyd otthon értékeidet (ékszer, készpénz, drága óra, stb.)!
  • Minden sétarésztvevőnek térítésmentesen láthatósági mellényt biztosítunk, melynek viselése a séta időtartama alatt kötelező!
  • Ezen a túrán a fotózási technikák alkalmazására koncentrálunk, és kevés szó esik az Istvántelki Főműhely történetéről. Ha téged a fotózás mellett ugyanennyire érdekelnek a sztorik is, ajánljuk figyelmedbe a gőzösműhely területét bejáró tematikus sétánkat.

A csarnok teljes területén megengedett a dohányzás!

A sétának nem része a „mozdonytemető”, azaz a kocsiszerelő csarnok romos épülete, amelybe belépni tilos és életveszélyes!Felhívjuk a figyelmedet arra, hogy a sétán mindenki a saját felelősségére vesz részt!

A sétaszervező a séta alatt bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállal!

A sétát tizennyolc éves kor felett ajánljuk!

Ajánló


Discover 800 years of history as you embark on a guided walking tour in Budapest. Explore the highlights of Buda…

Ismerd meg velünk Ybl Miklós egyik remekművének történetét az építésétől egészen napjainkig és gyönyörködj a lenyűgöző budapesti panorámában!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!