Program


VI. Fővárosi Palotakoncertek - Nyitóhangverseny
3

VI. Fővárosi Palotakoncertek - Nyitóhangverseny

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Fővárosi Palotakoncertek programsorozat a Magyar Kamarazenekar szervezésében. A nyitóhangversenyre ezúttal a Festetics Palota különleges szépségű Tükörtermében kerül sor.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 17. szombat, 19:00

Virtuóz műsorral nyitják meg a VI. Fővárosi Palotakoncerteket

 

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Fővárosi Palotakoncertek programsorozat a Magyar Kamarazenekar szervezésében. A nyitóhangversenyre ezúttal a Festetics Palota különleges szépségű Tükörtermében kerül sor.

Az immáron hagyománnyá vált Fővárosi Palotakoncertek programsorozat keretében a Magyar Kamarazenekar és meghívott szólistái évről évre Budapest patinás palotáiban adnak koncerteket, egyúttal megismertetik a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. A résztvevők eddig olyan csodálatos helyszíneket járhattak be e komplex program keretében, mint a Pesti Vigadó, a Duna Palota, a Magyar Rádió Márványterme, a Benczúr Ház, a Stefánia Palota vagy a Károlyi Palota.

A VI. Fővárosi Palotakoncertek nyitóhangversenyére a Magyar Kamarazenekar december 17-én 19 órától várja a közönséget a Festetics Palota Tükörtermében, az épület miliőjének megfelelő műsorral. A koncertmester Bánfalvi Béla Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas hegedűművész, a hangverseny szólistája Sztathatosz Sebestyén görög-magyar származású, virtuóz hegedűművész, aki rendkívül fiatal kora ellenére máris meghódította a világ legrangosabb színpadait, zenekarait és versenyeit. A műsoron elhangzanak többek között Vivaldi, Saint-Saens és Michael Haydn gyönyörű művei. Az est házigazdája: Zelinka Tamás.A programsorozat következő, második koncertjére január 27-én kerül majd sor a Nádor Teremben.

A Magyar Kamarazenekartmind Magyarországon, mind nemzetközi téren nagy elismerés övezi, a magyar és külföldi rangos fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője, világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt.Repertoárjában fellelhető a klasszikus zene- és operairodalom jelentős része.A Magyar Kamarazenekar alapítója és koncertmestere Bánfalvi Béla hegedűművész. Szólistaként és együtteseivel bejárta a világot, több mint hatvan lemeze jelent meg.Művészeti munkásságáért többek között Liszt Ferenc-díjjal, két alkalommal Bartók-Pásztory-díjjal, valamint a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!