Program


Vigh Andrea hárfabemutató estje felnőtteknek – MVM Koncertek – Az 5000 éves hangszer

Vigh Andrea hárfabemutató estje felnőtteknek – MVM Koncertek – Az 5000 éves hangszer

Vigh Andrea Liszt- és Prima Díjas hárfaművésznő, érdemes művész, 1996 óta tanít a Zeneakadémián, 2013 óta a Zeneakadémia rektora. Tíz szólólemeze jelent meg, többségében a német Capriccio Kiadó gondozásában. 1993-tól 1996-ig közreműködője a Budapesti Fesztiválzenekar hangversenyeinek.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 23. vasárnap, 19:00

Pódiumra lépett a Salzburgi Ünnepi Játékokon, továbbá a Solti György által vezetett turnén (New York – Carnegie Hall) is. 1994-ben a ZDF „Die Beste” című műsorába kapott meghívást „Hárfaversenyek” című lemezének sikere kapcsán. 1993 óta évente tart szólóestet a Zeneakadémián. 1997-ben Kocsis Zoltán dirigálásával, a Budapesti Fesztiválzenekar kíséretével adott hangversenyt. 2003-ban zenekari szólóestje volt a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, szintén Kocsis Zoltán dirigálása mellett. 2003-ben Vásáry Tamással, 2005-ben Tokody Ilonával, majd Marton Évával koncertezett a Téli Ünnepi Estek keretében. 2006-ban DVD-felvételt készített (Hungaroton) Drahos Béla fuvolaművésszel és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával. A walesi, az arles-i, a belgrádi, a gödöllői, a szegedi nemzetközi hárfaverseny zsűrijének tagja. 2010-ben japán turnén vett részt Onczay Csaba gordonkaművésszel. 2012-ben Brüsszelben adott szólóestet, és mesterkurzust tartott a Brüsszeli Zeneakadémián. 2014-ben Szapporóban, a Kitara Hallban szólóestet tartott, 2016-ban Perényi Miklóssal adott hangversenyt. 2016-ban és 2017-ben 3 koncertből álló sorozatán a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával és a Kelemen Kvartettel koncertezett. 2019-ben a Nemzeti Filharmonikusokkal Lucas Borowitz, a Manchester Cameratával Takács-Nagy Gábor vezényletével, majd a Karácsonyi Koncerten Baráti Kristóffal és Balázs Jánossal adott koncertet a Zeneakadémián. 2020 márciusában Rost Andreával és Kelemen Barnabással adott estet, 2021 májusában Medveczky Ádám dirigálásával Balassa Sándor hárfaversenyét játszotta szintén a Zeneakadémia Nagytermében. 2021. augusztus 15-én az I. Debreceni Ünnepi Játékokon a Kodály Filharmóniával adott hangversenyt, majd augusztus 19-én a Zempléni Fesztiválon adott szóló ill. kamarazenei koncertet. A Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál alapítója (1999) és művészeti vezetője.

Fotó: Felvégi Andrea

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!