Program


"Viszonylagos öröklét" - Nemes Nagy Ágnes 100
3

"Viszonylagos öröklét" - Nemes Nagy Ágnes 100

A NEMES NAGY ÁGNES 100 CENTENÁRIUMI RENDEZVÉNYSOROZAT HETEDIK ESEMÉNYE



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 21. szerda, 19:00

Két tehetség, két tanárnő, két őszinte, bátor nő, akik nem kötöttek kompromisszumot.

Az irodalmi beszélgető-sorozat őszi szezonkezdő, hetedik eseményén a XX. századi magyar irodalom két kultikus írója, két kortárs, barát – Szabó Magda és Nemes Nagy Ágnes – kerül fókuszba.

“Szerettelek én téged, Ágnes?”

Az est közreműködői nyomán megvilágításra kerül, hogy miként került a két író az irodalmi életbe, hogy élték meg a gyermekkort, a családi kötelékeket, elfojtást, lehetőséget, háborút és szerelmet; hogy mi kötötte össze őket a ’40-es évek végén és miként tűrték az ’50-es évek hallgatását.

2022-ben Nemes Nagy Ágnes Kossuth-díjas költő születésének századik évfordulójának tiszteletére a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum Juhász Anna irodalmár szervezésében centenáriumi eseménysorozatot indított. Ennek keretében valósul meg a „Viszonylagos öröklét” – Nemes Nagy Ágnes 100 irodalmi beszélgető-sorozat a MOMkult partnerségében 2022 során minden hónapban.

Háziasszony:

Juhász Anna, irodalmár

Szécsi Noémi, író

Igó Éva, színművész

Hűvösvölgyi Ildikó, színművész

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!